Aktiviteter på Fårö

Fårö har några av Gotlands finaste stränder och imponerande raukar. Men ön erbjuder så mycket mer än det. Låt oss dela med oss av några tips.

Stränder och bad

Fårö har några av Gotlands finaste stränder. Sudersand är en av de mest populära med sina vita sanddyner och klara vatten. Andra vackra stränder inkluderar Ekeviken och Norsta Aurar, som erbjuder lugn och avkoppling i naturskön miljö.

Fårö är även känt för sina imponerande raukar, som är naturliga stenformationer skapade av erosion. De mest kända raukarna finns vid Digerhuvud, Langhammars och Gamla hamn. Dessa platser erbjuder fantastiska fotomöjligheter och en unik naturupplevelse.

Upplevelser

Naturreservat:
Fårö är ett paradis för fågelskådare med sina olika naturreservat och rika fågelliv.

Soluppgång och Solnedgång:
Fårös kust erbjuder några av de mest spektakulära soluppgångarna och solnedgångarna.

Stjärnskådning:
Eftersom Fårö nästan helt saknar ljusföroreningar är det en utmärkt plats för att observera stjärnhimlen.

Vatten och kust

Kustfiske:
Fårö erbjuder bra möjligheter för kustfiske, speciellt för dem som vill fiska efter abborre, gädda och torsk.

Kajak och Kanot:
Utforska Fårös kustlinje och skärgård med kajak eller kanot.

Surfing:
På många av Fårös stränder finns goda möjligheter för både vindsurfing, vågsurfing, kitesurfing och kitewing.

Tips för din vistelse på Fårö

Boka i förväg:
Under sommarmånaderna och vid speciella evenemang som Bergmanveckan kan boenden på Fårö bli fullbokade snabbt. Det är bäst att boka i förväg för att säkerställa en plats.

Kök och Mat:
Under högsäsong finns det ett bra urval av restauranger och caféer på Fårö. Många vandrarhem har gemensamma kök där gästerna kan laga sin egen mat. Vi har en fantastisk ICA-affär, Nyströms, men när vi är många på ön kan utbudet vara begränsat men då kan man handla mat i ICA Bungehallen i Fårösund innan du tar färjan till Fårö.

Transport:
Fårö är lättast att utforska med cykel eller bil. Det finns flera aktörer som hyr ut cyklar, vilket är ett populärt sätt att ta sig runt och se öns sevärdheter.